top of page

Trädfällning Uppsala

Fällning av ett träd kan vara lätt när det inte finns något inom sin räckvidd. Men vad ska man göra när det finns värdesaker nära trädet och det finns inget utrymme att fälla det från marken? Vi arborister är lösningen på det problemet. Den typen av träd kan klättras och avlägsnas i små sektioner som är säkert och effektivt.

Trädfällare Stockholm

Människor har avverkat träd i miljontals år. Av många olika anledningar:

  • för byggmaterial,

  • för att producera papper, för bränsle,

  • för att uppnå fält där grödor skulle kunna odlas.

Av säkerhetsskäl i urbaniserade områden, för att få mer solljus i trädgården eller för att få mer utrymme. Klättrande arborister fokusera på ensamhetsträd snarare än att fälla ner stora mängder träd som skogsarbetare gör. Fällning av ett träd bör alltid vara den sista lösningen om säkerheten är i fara och det bör ske först efter att en riskbedömning har gjorts. Utrustning som används av moderna trädfällarna har utvecklats under de senaste hundra åren. Motorsågar gör jobbet mycket enklare och effektivare än handsågar och yxor. Men de grundläggande principerna har inte förändrats och är nästan lika som de var för 100 år sedan. Treefelling kan vara farligt, det kräver mycket skicklighet, erfarenhet och god förståelse av säkerhetsreglerna. Planering av avverkningen är mycket viktigt. Faktorer som vind, riktningen som ett träd lutar, sjukdomar och strukturella defekter, omgivande miljöer och många fler måste beaktas. Varje träd är unikt i sin form, det finns inga två träd som är exact likadan. Det bästa sättet att lära sig yrket är att ha en bra mentor. Även de mest begåvade individerna kan inte bli bra trädfällare om de lärs fel från början. Trädfällning är ett jobb som kräver god fysisk och psykisk hälsa. I stadsmiljöer finns det många hinder och de flesta av de träd som kräver avverkning kan inte fällas från marken. En trädklättrare är en lösning på detta problem. Sådan person kan klättra ett träd och kapa ner det i små bitar som är snabb, säker och effektiv. Träd som är mycket stora kan riggas ner i sektioner med rep.

Beskärning

Träd kan beskäras på många sätt och av olika skäl. Det är viktigt att träd beskäras av en fackmässig arborist. De vanligaste typerna av beskärning är:
1) Kronreduktion: Utförs för att minska storleken på delar eller hela kronan av trädet.
2) Säkerhetsbeskärning: Den här typen av beskärning är perfekt för träd som ligger nära trånga områden, växer över vägar eller skolgårdar etc. Stora döda grenar och de som har strukturella brister som gör dem farliga tas bort.
3) Uppbygnads beskärning: Utförs för att främja god struktur och minimera hälsoproblem i trädet. Bra val för unga träd, men det kan även tillämpas på äldre träd.
4) Gallring av krona: Tillåter mer sol och luftflöde genom kronan på ett träd. Bra för dem som gillar både nyans och sol.
5) Fruktträd beskärning: Gjord för att förbättra kvaliteten och kvantiteten av frukten.

Rådgivning

Farliga träd och problem kan upptäckas i tid av en arborist. Vi erbjuder kunskap och råd till våra kunder.

Bortforsling

Bortförsling av ved och grenar med hjälp av en kranbil.

Please reload

bottom of page