top of page

Trädfällning

Fällning av ett träd kan vara lätt när det inte finns något inom trädets räckvidd. Men vad ska man göra när det finns värdesaker nära eller under trädet och det finns ingen utrymme att fälla det från marken? Vi arborister är lösningen på detta problemet. Träd som står trångt till kan klättras och kapas i små sektioner vilket är säkert och effektivt. Ibland behöver man även fira ner grenar med hjälp av rep och annat utrustning men det är inga problem för oss. Vi trivs som bäst på såna stora träd men vi kommer gärna till dig och fäller mindre träd också. Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss.

IMG_8559.HEIC

Bortforsling/
Flisning

Vi hjälper er även med röjning efter trädfällning och bortforsling av ris och virke. För stora uppdrag använder vi en kranbil som lastar materialet på sig själv med hjälp av kran med grep. För mindre uppdrag kommer vi till dig med ett släpkärra. Vi erbjuder även flisning av grenar och vi kan kapa upp stambitar till vedbitar om ni önskar behålla ved.

Ciężarówka kłód

Trädbeskärning

Korrekt trädbeskärning kräver stor erfarenhet, kunskap, och rätt utrustning. Alla kan fälla träd men det är få som kan beskära dem utan att orsaka framtida skador för trädet och behålla dess naturliga form. Det finns olika sätt att beskära träd, bland annat:

  • Kronreducering: Utförs för att minska storleken på delar eller hela kronan av trädet.

  • Säkerhetsbeskärning: Den här typen av beskärning är perfekt för träd som ligger nära trånga områden, växer över vägar eller skolgårdar etc. Stora döda grenar och de som har strukturella brister som gör dem farliga tas bort.

  • Gallring av krona: Tillåter mer sol och luftflöde genom kronan på ett träd. Bra för dem som gillar både nyans och sol.

  • Fruktträd beskärning: Gjord för att förbättra kvaliteten och kvantiteten av frukten.

IMG_7340.jpeg

Stubbfräsning

Med hjälp av en stubbfräs kan fi fräsa bort stubbar i alla storlekar som ni vill ha bort. 

Stump-grinder.jpg
bottom of page